Wereldmilieudag vieren: Onze toewijding aan duurzaamheid

environment day
17 mei 2024 287 weergave(n)

Op deze Milieudag is het cruciaal om de toewijding van bedrijven aan duurzaamheid te erkennen en te versterken. Bij DS Smith ePack staan we in de voorhoede van dit initiatief, waarbij we het principe belichamen dat milieuvriendelijk zijn niet slechts een optie is, maar een noodzaak. Onze praktijken en producten illustreren onze inzet aan het handhaven van een milieuvriendelijk profiel, wat onze verbintenis met de planeet weerspiegelt. 

Waarom DS Smith ePack 100% milieuvriendelijk is 

Duurzaamheid is een kernonderdeel van onze operaties bij DS Smith ePack. In een wereld die steeds bewuster wordt van milieuproblemen, eisen consumenten producten die in lijn zijn met milieuvriendelijke praktijken. Hierop inspelend zorgen wij ervoor dat al onze verpakkingsoplossingen 100% milieuvriendelijk zijn. Dit betekent dat elke vezel die in onze verpakkingen wordt gebruikt, of deze nu gerecycled of nieuw is, afkomstig is van verantwoord beheerde bronnen die ontbossing bestrijden en gecertificeerd zijn door een strenge keten van beheer. 

Onze verpakkingsoplossingen, voornamelijk gemaakt van golfkarton, zijn niet alleen recyclebaar maar ook biologisch afbreekbaar. Deze eigenschappen benadrukken onze inzet aan het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en het minimaliseren van afval en vervuiling door innovatieve circulaire oplossingen. 

Voordelen van het kiezen voor milieuvriendelijke verpakkingen 

Het gebruik van duurzame verpakkingen van DS Smith ePack biedt talrijke voordelen. Vanuit milieuoogpunt helpt het de koolstofvoetafdruk te verminderen en natuurlijke hulpbronnen te behouden vanwege de recyclebaarheid en biologische afbreekbaarheid. Vanuit zakelijk perspectief verbetert milieuvriendelijke verpakking het merkimago en trekt het consumenten aan die milieuresponsabiliteit prioriteren, waardoor een concurrentievoordeel ontstaat dat kan leiden tot een toename in verkoop. 

Op weg naar een circulaire economie 

De milieu-uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan—klimaatverandering, ontbossing, verlies van biodiversiteit en vervuiling—komen grotendeels voort uit een lineair economisch model dat natuurlijke hulpbronnen uitput. Als reactie hierop is DS Smith toegewijd aan een circulair economisch model dat de efficiëntie van hulpbronnen maximaliseert en afval minimaliseert. Onze producten zijn ontworpen om hergebruikt, gerepareerd, gerenoveerd en gerecycled te worden, ter ondersteuning van een duurzaam, herstellend en regeneratief systeem. 

 

DS Smith ePack's assortiment aan milieuvriendelijke producten 

Onze toewijding beperkt zich niet slechts tot woorden, maar ook tot daadwerkelijke producten. We bieden een reeks aan 100% milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele verpakkingsmaterialen:  

Papieren verzendzakken: Onze papieren verzendenveloppen zijn recyclebaar, ontbinden binnen een jaar en kunnen worden hergebruikt, waardoor ze een superieur alternatief zijn voor plastic zakken, die meer dan 100 jaar nodig hebben om te ontbinden. 

Papieren bubbleverpakking: Deze innovatieve oplossing is 100% herbruikbaar en biologisch afbreekbaar, gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Het biedt uitstekende bescherming en bespaart aanzienlijk ruimte in opslag in vergelijking met traditionele noppenfolie. 

Papieren tapes: Faciliteert gemakkelijker recyclen, ons papieren plakband hoeft niet gescheiden te worden van karton tijdens het recyclen, wat het proces vereenvoudigt. Het is ook robuust genoeg om zendingen tot 75 kg te ondersteunen. 

Terwijl we Milieudag observeren, herhaalt DS Smith ePack zijn inzet aan duurzame praktijken. Onze milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen weerspiegelen onze toewijding aan een gezondere planeet en onze verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties. Sluit je bij ons aan om een betekenisvolle impact te maken, waarbij het belang van duurzame praktijken in elk facet van zakendoen en consumptie wordt versterkt. Samen kunnen we een verschil maken, één pakket per keer. 

Gerelateerde berichten
Created by Heipi from the Noun Project